Selecteer een pagina

Wie ben ik

Even voorstellen

Al sinds jaar en dag heb ik “iets” met taal. Op websites en menukaarten, in blogs en brochures, ja zelfs in krantenartikelen en boeken… overal zie ik ze: taal-, spel- en typfouten, d’s en t’s waar ze niet horen, verwarrende zinsopbouw, en vaak een tekort (of totaal gebrek) aan leestekens. En niet alleen in Nederlandse teksten, maar ook in het Engels en Frans.

Eigen fouten zie je niet

Nu is het natuurlijk zo dat je gemakkelijk over je eigen fouten heen kijkt. Zelfs professionele tekstschrijvers lijken hier niet aan te ontkomen. En juist daarom is het goed om een ander eens naar je teksten te laten kijken. Iemand die oog heeft voor detail en gevoel heeft voor taal.

Ask Helma!

Toen ik nog in het bedrijfsleven werkte werd mij regelmatig gevraagd om teksten na te kijken die meestal door “native” Engelse of Franse collega’s waren geschreven. Hieruit is uiteindelijk ook de naam “AskHelma” ontstaan, want dat was precies wat er altijd werd gezegd!

Mijn ervaring

Ten eerste vind ik taal vooral heel erg leuk én heb ik een soort aangeboren talenknobbel. Dat is naar mijn mening ook het belangrijkste, want ook al kun je álles leren, zonder passie en een zekere vorm van aanleg schiet je toch tekort.

Buitenland

Ik heb jarenlang in Engeland en Frankrijk gewoond, gestudeerd en gewerkt.

Internationale werkervaring

25 jaar werkervaring met collega’s en klanten uit alle uithoeken van de wereld.

Zakelijke communicatie

Geschreven communicatie, teamvergaderingen, zakelijke evenementen en klantafspraken.

Native

Tijdens mijn verblijf in Engeland en Frankrijk werd ik vaak beschouwd als ‘native’.

Vakjargon

Affiniteit met ICT, volwassenenonderwijs, toerisme en horeca.

Taalgevoel

Alleen het toepassen van regels is niet genoeg. Het gevoel voor taal, toon en context is ontzettend belangrijk.

Contact

Telefoon +31 (0)6 5262 9434